• Lorem ipsum

Weet u wat er van u word verwacht als u een uitnodiging met als dresscode “white tie” ontvangt? Om moeilijkheden en stress te voor komen heeft Nuts & Noble veel voorkomende dresscodes nog even op een rijtje gezet:

White tie
De chicste variant van formele avondkleding wordt vaak gedragen bij zeer officiële gelegenheden zoals galafeesten en bruiloften. Heren dragen in dit geval een rokkostuum of gala-uniform. Het rokkostuum bestaat uit een zwarte broek met een bies over de zijnaden, het zogenoemde galon. Daarop draag je een zwarte openhangende jas die van voren kort, en van achteren lang is. Het lange achterpand, ook wel 'de staart' genoemd, sla je achterover als je gaat zitten. Onder de jas draag je een wit rokhemd met rechtopstaande boord, een wit vest, een witte strik en een hoge hoed. Het jasje van het rokkostuum heeft aan de voorzijde uitgesneden lange panden, dient altijd zwart te zijn en kan niet gesloten worden. Onder het rokkostuum draagt men gladde, zwarte (lak)schoenen.

White tie dankt de naam aan het feit dat men bij een rok altijd een witte strik hoort te dragen. Het is de meest formele avondkleding.

Black tie
Als er black tie gevraagd is dragen mannen een smoking. Het is iets minder formeel dan een rokkostuum en wordt gedragen op een bal, officieel diner of receptie. Een smoking bestaat uit een zwarte of zeer donkerblauwe colbert met zijdegevoerde, smalle revers. Soms ziet men ook een sjaalkraag. De pantalon is zwart en heeft zijden galon op de zijnaden. Het smokingoverhemd is helderwit, heeft een opstaande boord een blinde sluiting en dubbelgeslagen manchetten. Dit alles in combinatie met een bij voorkeur zwarte strik. Onder een smoking draagt de man zwarte lakschoenen.  Een hoed hoort niet bij een smoking. Wel kun je de outfit afmaken met een strik, een pochet en/of een gilet in een willekeurige kleur en stof. Deze accessoires zorgen voor een kleurig en trendy kostuum. Bij een smoking kun je ook een cummerband dragen. Mocht er op de uitnodiging “Black tie invited” staan dan heeft de gastheer en/of gastvrouw liever dat je een smoking draagt. Bij “Black tie Optional” laten zij het aan de gasten over. Zorg er in dat geval altijd voor dat u er stijlvol en elegant uit ziet.

Cocktail attire
Van mannen wordt in dit geval verwacht dat men in pak verschijnt. Wel heb je meer vrijheid in de keuze van materiaal en kleuren. 

Tenue de ville
Nette kleding voor overdag. Voor heren een net pak, al dan niet driedelig, donkerblauw of grijs (niet bruin). Het overhemd mag verschillende kleuren hebben, een stropdas en natuurlijk gepoetste nette schoenen en donkere sokken.

Bij twijfel...neem je altijd even contact op met de gastheer of gastvrouw. Hierbij hoef je niet bang te zijn dat je daarmee geen goede indruk maakt. Zij zullen het waarderen dat je de moeite neemt om in een gepaste outfit op het feest wil verschijnen.

Smart casual
Deze stijl valt tussen vrijetijdskleding en formele kleding in en is te verdelen in 4 categorieën:

1.  BUSINESS CASUAL, ook wel EXECUTIVE- of CORPORATE CASUAL genoemd: Deze stijl kan bestaan uit een nette pantalon met overhemd, eventueel met trui of blazer. De stoffen mogen minder netjes zijn (bijv. velours- of ribcordcolbert) Hierdoor zie je er voldoende formeel uit voor zakelijke bijeenkomsten

2.  CASUAL CHIC: Kleding die je draagt naar ontspannen lunch of diner. Bijvoorbeeld Dockers gecombineerd met een sportief overhemd of poloshirt. Hierbij horen tevens sportieve accessoires als leren riem, horloge en schoenen. Deze stijl is ook goed draagbaar tijdens een feestje bij vrienden thuis of tijdens een etentje in een gezellig restaurant.

3.  CASUAL: Voor kroegavonden, weekendjes weg of een date bij de plaatselijke pizzeria! In deze nonchalante kledingstijl kom je ook nog goed voor de dag als je bijvoorbeeld onverwacht een zakelijke relaties tegenkomt! Casual waarbij na gedacht is over kleurdetails en accessoires.

De volgende categorie is niet acceptabel voor zakelijke aangelegenheden of belangrijke sociale gelegenheden als je geeft om je betrouwbare uitstraling of imago:

4. HOME CASUAL: Kleding die je draagt als je naar de sportschool gaat, tijdens het weekend als je boodschappen gaat doen of de auto gaat wassen. Kleding die je gemakshalve aantrekt omdat het zo lekker zit maar nooit aan zou trekken als je bezoek verwacht!

BewarenBewaren

BewarenBewaren